Foutmelding

  • Notice: Undefined index: relaties in include() (regel 50 van /var/www/html/sites/all/modules/custom/ecopedia_relation_extend/includes/template/ecopedia_relation_extend_name_beheerrelatie.tpl.php).
  • Warning: Invalid argument supplied for foreach() in include() (regel 50 van /var/www/html/sites/all/modules/custom/ecopedia_relation_extend/includes/template/ecopedia_relation_extend_name_beheerrelatie.tpl.php).
  • Notice: Undefined index: relaties in include() (regel 164 van /var/www/html/sites/all/modules/custom/ecopedia_relation_extend/includes/template/ecopedia_relation_extend_name_beheerrelatie.tpl.php).
  • Warning: Invalid argument supplied for foreach() in include() (regel 164 van /var/www/html/sites/all/modules/custom/ecopedia_relation_extend/includes/template/ecopedia_relation_extend_name_beheerrelatie.tpl.php).

Natuurtype: Kamgrasland

Kamgrasland

Beschrijving: 

Kamgrasland of Kamgrasweide is een permanent begraasd grasland (vooral door runderen) op voedselrijkere bodem met als opvallende soort Kamgras. Aangezien Kamgras nu (bijna) niet meer wordt ingezaaid is zijn voorkomen in landbouwgraslanden sterk verminderd, maar zeldzaam is het (nog) niet. De Kamgrasweide is dan ook typisch voorkomend in historisch permanent grasland dat niet recent omgeploegd werd. Andere kenmerkende soorten zijn Madeliefje, Witte klaver en Timotheegras.

Onderhoudsbeheer