Handgereedschap

Werken met de handen

Machines zijn niet altijd de beste optie om beheer uit te voeren. Een bijl, zeis of handzaag doen het werk soms beter of efficiënter. Groot voordeel is dat handgereedschappen geen brandstof nodig hebben, minder lawaai maken en eenvoudiger te onderhouden zijn.

De juiste snoeigereedschappen en een goede werktechniek dragen bij tot de kwaliteit van het geleverde snoeiwerk, ze vergroten ook de veiligheid en de ergonomie voor de snoeier. Lees meer.

Naast de kettingzaag zijn er nog een groot aantal handgereedschappen die het werk tijdens het vellen en opwerken van het hout moeten vergemakkelijken of er voor zorgen dat dit op een ergonomische manier kan gebeuren. Op deze pagina geven we een overzicht van de verschillende handgereedschappen en hoe ze te gebruiken. Lees meer.

Met de digitale meetklem worden de meetgegevens meteen digitaal opgeslagen. Dit zorgt ervoor dat er sneller gemeten kan worden en dat er geen fouten insluipen bij het overzetten van de geschreven meetgegevens naar een digitaal bestand. Lees meer.

Een goed onderhouden bijl is zijn geld waard. Om een bijl te slijpen of een gebroken steel te vervangen heb je wel wat techniek en kennis nodig. Lees meer