Kettingzaag, bosmaaier en andere machines

Het kleine materiaal

Kettingzagen, bosmaaiers en haagscharen zijn veel gebruikte machines in natuur- en groenbeheer. Hieronder vind je informatie over deze machines en hoe je er veilig mee kan werken.

De bosmaaier is een ideaal instrument om hoog gras op en vlotte manier te maaien. Het toestel is relatief goedkoop en soms de enige optie als je ergens met zwaardere machines niet kan komen. We kiezen een maaier aangepast aan het werk qua vermogen en snijgarnituur. Zo zijn er maaidraden voor kort gras en snijbladen voor hoog gras, ruigtes en boompjes. Lees meer.

De gemotoriseerde heggenschaar is een ideaal instrument wanneer de takken van de haag net te dik zijn om comfortabel te snoeien met een gewone haagschaar. De messen van de heggenschaar worden bij voorkeur geregeld gescherpt zodat de snoeiwonden tot een minimum beperkt worden. Er bestaan ook varianten met een steel die je helpen om gemakkelijker grotere en bredere hagen te scheren. Lees meer.

Bladblazer en -zuigers kunnen zowel rug- als handgedragen worden. Je kan er op een snelle manier parkings, wegen, grasvelden … blad- en vuilvrij mee maken.