European Chainsaw Certificate ECC 3

ECC 3 - Gevorderde veltechnieken

Het ECC 3-examen is gebaseerd op de Europese kettingzaagstandaard niveau 3: gevorderde veltechnieken. Het examen bestaat uit een theoretische test met meerkeuzevragen en een praktische proef. Tijdens de praktische proef moet de kandidaat op een veilige en efficiënte manier minstens twee (middel)grote bomen vellen. De bomen zijn dikker dan de lengte van het zaagblad en kunnen naar voor, achter of zijwaarts hangen. Het is bij dit kettingzaag niveau niet langer de bedoeling om één van je bomen vast te laten hangen. De kandidaat moet wel bij één van de bomen op een efficiënte en veilige manier een handlieropstelling toepassen. De bomen moeten worden onttakt en doorgekort zoals aangegeven door de beoordelaar.

tirfort thumb

De theoretische test

Om je beter voor te bereiden op het theorie examen kan je hieronder een test vinden. Zo heb je een idee over de mogelijke vragen en kan je testen hoever het met je theoretische kennis staat.

De praktische proef

In de onderstaande video krijg je een volledige doorloop van de praktische proef. Je hebt voor deze praktische proef tweeënhalf uur tijd.

Ga goed voorbereid naar je examen en kijk ook even op deze onderstaande pagina's!

Downloaden

Download de European Chainsaw Standards(opent nieuw venster).

Bomen vellen ECS 2, basistechniek: een handige gids in zakformaat.