Onderhoud en controle van de bosmaaier

Naast het onderhoud is het ook belangrijk om te controleren of de veiligheidsvoorzieningen op de bosmaaier nog in orde zijn. Hieronder vind je een tool om de verschillende veiligheidsvoorzieningen op de bosmaaier te leren kennen.

Trillingsdempers bosmaaier (Inverde, Valentijn De Cock)

Onderhoud van de bosmaaier

Het dagelijks onderhoud van de bosmaaier bestaat uit: - de controle van de veiligheidsvoorzieningen (trillingsdempers, stopknop, ...) - de controle van het snijgereedschap op beschadigingen - de controle en de bevestiging van het snijgereedschap (elke tankbeurt) - de controle en het schoonmaken van de luchtfilter - de controle en het schoonmaken van de beschermkap - het scherpen van het snijgereedschap of aanvullen van de draadsnijkop Periodiek onderhoud: - het nakijken en eventueel aanvullen van smeervet in het tandwielhuis - de controle en het eventueel vervangen van de ontstekingskaars - het vervangen van het aanzuigmondje in de benzinetank Bij het onderhoud is het raadzaam de handleiding te lezen en de aanwijzingen van de fabrikant te volgen. Bepaalde types en merken hebben specifieke aandachtspunten in verband met onderhoud die strikt gevolgd moeten worden.

Hoe veilig is uw borgmoer?

In dit artikel worden mogelijke oorzaken gegeven van loskomende metalen snijgereedschappen op bosmaaiers en wat je moet doen om dit te vermijden.