Een overzicht van enkele van onze meest populaire testen

Graslandfases herkennen

Een voedselarmere bodem in graslanden leidt tot een grotere plantenrijkdom. Fase 0 is het voedselrijkst en tegelijk het soortenarmst. Ken jij de andere fases? Je kan je voorbereiden door de video al eens te bekijken.

Soortenbesluit, beschermde soorten

In deze test gaan we na in hoeverre je art.9 van het Soortenbesluit onder de knie hebt. Je neemt er best ook het bewuste artikel 9 (opent nieuw venster)(opent nieuw venster) en bijlage 1(opent nieuw venster)(opent nieuw venster) van het Soortenbesluit bij.

Je kan de test ook meermaals afleggen, er worden telkens andere vragen gesteld.

Algemene kennistest

12 vragen om je kennis van soorten en ecologie te testen. Niet voor beginners!

Plantenkennis

We hebben diverse testen gemaakt over het herkennen van plantensoorten. Hoe schat je je eigen kennis in? 

Houtkwaliteit

Een beetje een ongewoon onderwerp, maar experten kunnen aan de stam van een boom redelijk goed de inwendige houtkwaliteit inschatten. Wat denk je, lukt jou dat ook? En welke termen worden hierbij gebruikt?

Natuurmanagement

Onze opleiding Natuurmanagament(opent nieuw venster) bereidt je voor op een job als boswachter. Het spreekt vanzelf dat de examens niet voor de poes zijn. Wil je toch eens weten hoever je geraakt? Probeer dan eens dit proefexamen van de eerste module van een paar jaar geleden. Het spreekt voor zich dat de volgende modules moeilijker zijn.