Koster Keunen, Bladel (Nl)

Koster Keunen is een bedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling en raffinage van een heel gamma aan producten uit bijenwas voor de cosmetische en farmaceutische industrie. In 2016 werd de vestiging van het bedrijf in Bladel verwoest door een enorme brand.

Het bedrijf stond voor een grote uitdaging. De vestiging te Bladel moest vanaf nul opgebouwd worden. Het heeft daarbij heel wat innovaties doorgevoerd. Bij het ontwerp van het bedrijf werd ervoor gekozen om het bedrijfsterrein bijenvriendelijk in te richten met mooie, inheemse bloemen en planten. Een pad rondom het bedrijf werd aangelegd in grasdals zodat water kan infiltreren in de bodem en planten kunnen groeien.

Koster Keunen vindt het belangrijk dat het goed gaat met de bij. Die levert immers de basisgrondstof voor de producten die Koster Keunen vervaardigt. Via de inrichting van zijn terrein geeft het aan dat het graag meer natuur op bedrijventerreinen wil zien en toont het hoe bedrijven dit kunnen doen. De bijenvriendelijke groenvoorziening ondersteunt tevens het imago dat het bedrijf zich wil aanmeten. Het maakt de waarden waarvoor Koster Keunen staat, tastbaar.