Automotive Campus, Helmond (Nl)

Op de Automotive Campus te Helmond wordt er gewerkt aan de mobiliteitsoplossingen van de toekomst. Denk daarbij aan de ontwikkeling van voertuigen op waterstof en zonne-energie. De bedrijven op de campus moeten daarvoor de slimste koppen aan zich kunnen binden.

Het antwoord op deze uitdaging is de verduurzaming van de campus en zijn omgeving. Er wordt een inspirerend en uitdagend werk-, leer- en innovatielandschap ontwikkeld dat niet alleen inspeelt op de behoeften en wensen van de bedrijven, maar ook op de wensen van bewoners, bezoekers en passanten. Uitgangspunt daarbij is het benutten en versterken van de groene kwaliteiten op en in de directe omgeving van de campus. Er wordt daarbij onder meer een ecologische groenzone ingericht met een watergang met natuurvriendelijke oevers die doorheen het hart van de campus loopt. 

De inrichting van de campus komt niet alleen de mensen ten goede, maar ook de ontwikkeling van de campus. Het maakt de campus aantrekkelijker voor bedrijven die zich hier in de toekomst willen vestigen.