Stoepplantjes

Plantjes die stiekem tussen de stoeptegels uit piepen: we zien ze overal, staan er soms op, maar staan er weinig bij stil. Stoepplantjes kunnen nochtans mooi zijn en een bijdrage leveren voor de stadsbiodiversiteit. Tussen al dat grijs zijn deze groene eilandjes voor sommige diertjes als een oase in de woestijn. 

Wil je de geheime wereld onder je voeten ontdekken? Ga op stoepsafari! Trek de straat op, omcirkel de stoepplantjes die je ontdekt met stoepkrijt en schrijf er de naam van het plantje bij. Deel je vondsten op sociale media met de hashtag #stoepplantjesBE.

Ken je niet zo veel van plantjes? Geen probleem! Ontdek hieronder de meest voorkomende soorten, of gebruik de Obsidentify app. En ook op de website van de universiteit van Leiden kan je een determinatieposter downloaden en vind je een pak nuttige informatie.

We zijn heel benieuwd naar welke stoepplantjes jij zoal tegenkomt. Dus laat het stoepkrijt vloeien, neem een foto en post die met de hashtags #stoepplantjesBE en #TrainedByInverde. We pikken jullie berichtjes op en delen het verder met de wereld. Onze lesgevers gingen alvast enthousiast van start. Bekijk hun vondsten (en die van jullie) op de Facebook en Instagram van Inverde.

Inverde opleiding

Wil je in je tuin of park een bloemenweide aanleggen? En weet je niet goed hoe je hieraan moeten beginnen? Dan is de webinar 'Aan de slag met bloemenweides' voor jou.
> Bekijk de opleiding

Enkele stoepplantjes in de kijker