Soortenkennis voor natuurmanagement basis 2021

Soortenkennis vormt de basis voor het begrijpen van de natuur en natuurbeheer. Daarom moet je voor het examen natuurmanagement basis een 70-tal soorten en en 20-tal plantenfamilies kunnen herkennen. De excel met de officiële lijst van te kennen soorten vind je op jouw leeromgeving.

Op het examen krijg je 20 foto's te zien van soorten. Je moet de juiste volledige Nederlandse naam of plantenfamilie geven per foto, de wetenschappelijke naam mag maar is niet verplicht te kennen.

Hieronder vind je de soortenfiches welke beschikbaar zijn op ecopedia. Andere website die je helpen om de soorten te leren kennen zijn:

Je kan je ook inschrijven voor onze wekelijkse soorten onder de loep mail. Via het concept ‘microleren’ leer je vanaf de lente iedere week een nieuwe plantensoort kennen.

Dit microleren staat los van de cursus natuurmanagement. Niet alle soorten die via soorten onder de loep aan bod komen zijn te kennen soorten.

Op het veld kan je ook gebruik maken van herkenningsapp's voor op je smartphone zoals obsidentify-app . Vaak determineren deze app's juist maar kennis van planten is nodig want het gaat ook nog wel eens fout.

Planten (behalve bomen en struiken, zoek deze op bomenwijzer)