Examen Natuurmanagement - basis

Iedereen die wil deelnemen aan het examen moet zich inschrijven. Ook als je deelneemt aan de cursus moet je inschrijven voor het examen. Inschrijven kan via de website van Inverde.

Te kennen leerstof

De te kennen leerstof van het examen staat in de cursustekst. Alles wat in de cursustekst staat wordt beschouwd als te kennen leerstof. Ook de oefeningen (en de oplossingen) die in de cursus staan zijn te kennen leerstof. Vergeet niet dat je naast de cursustekst ook de soorten en plantenfamilies van de soortenlijst moet kunnen herkennen en dat je de veldoefening en de oefening i.v.m.. sociale en communicatieve vaardigheden moet maken. Info over de te kennen soorten vind je hier. Info over de veldoefening en de oefening sociale en communicatieve vaardigheden krijg je na inschrijving in je leeromgeving.

Van het onderdeel  sociale en communicatieve vaardigheden zijn er geen vragen op het examen. Van dit onderdeel is er wel een schriftelijke oefening die net zoals de veldoefening onderdeel is van het praktische deel van het examen. De oefening rond communicatieve vaardigheden maak je per twee of alleen en dien je ten laatste 1 maand voor het examen in.

De eindtermen en het examenreglement vind je terug op de website van Inverde.

Inschrijven

Vergeet niet in te schrijven voor het examen. Je bent niet automatisch ingeschreven voor het examen als je de cursus volgt. Indien je deelneemt aan de cursus kan je één keer gratis deelnemen aan het examen. Een tweede keer moet je betalen voor deelname. Voor natuurmanagement basis zijn er twee examendata. Schrijf je in voor de eerste datum dan kan je indien niet geslaagd ook nog inschrijven voor de 2de datum. Hiervoor dien je dan wel te betalen.

Inschrijven kan via de website van Inverde.

Test je kennis voor het examen

In deze test zitten voorbeeldexamenvragen. De test bestaat uit 20 vragen die willekeurig worden gekozen uit een 50-tal vragen. Doe je de test opnieuw zal je dus een aantal nieuwe vragen krijgen.

Net zoals bij het examen zijn het meerkeuzevragen waarvan 1 oplossing de juiste is. Op het examen worden er geen punten afgetrokken voor een fout antwoord.